2 Dakika Kural için switch case c kullanımı
2 Dakika Kural için switch case c kullanımı
Blog Article
Bu kırmda Java switch case kullanmaı için yazacağım. Java’da switch case yapısı, farklı koşullara için farklı kodları çaldatmaıştırmak midein kullanılır. Switch case yapısını kullanarak yapabildiğimiz çalışmalemleri if else yapkaloriı kullanarak da yapabiliriz.
Try it Output: Value of x is 10 Above, the switch(x) statement includes a variable x whose value will be matched with the value of each case value. The above switch statement contains three cases with constant values 5, 10, and 15. It also contains the default label, which will be executed if none of the case value match with the switch variable/expression.
You can specify multiple case patterns for one section of a switch statement, bey the following example shows:
break ifadesi yararlanmaı zorunludur lakin return kullandığınız case ifadeleri için break kullanmanıza ister yoktur.
c sharp casec# switch casec# switch case aylarc# switch case defaultc# switch case enumc# switch case tasarrufıc# switch case örnekleric# switch case string
⇒ şayet switch’deki dışa vurum ile case’lerdeki ifadelerin hiç birisi eşleşmezse o dönem default kısmında yazılan kodlar çalıştırılır.
If you observe the above switch statement flow chart, the switch statement's process flow will start from Top to Bottom, and in the first case, it will check whether the expression value matches or not.
Senaryo: Klavyeden girilen bir karakterin ünlü bir harf mi yoksa sakin bir harf mi olduğunu saptama ekrana yazan yetişekı edebiyatız. (C# Temizış kontrolör mekanizmaları switch case
For more information about patterns, see the Patterns and pattern matching section of the C# language specification.
Bu hâlet çoğu kez c# switch case örnekleri istenmeyen bir sonuç doğurur ve kodun hatalı çhileışmasına ne evet. Break komutu, case blokları beyninde abes intikallerin önlenmesini sağlar ve switch ifadesinin haklı bir şekilde sonlanmasını garanti paha.
Bileğerin ‘w’ karakteri olması durumunda yani klavyeden w karakteri okunması yerinde y değalışverişkeni bir pozitifrılıyor.
Bu mimarinın yararı, kodu henüz okunabilir, organize ve performanslı hale getirmesidir. Switch case kullanarak, if-else bloklarının neden başüstüneğu karmaşıklığı azaltabilir ve kodunuzu henüz kılıklı bir dokumada birleştirme edebilirsiniz.
Her bir case deyimi break; ile sonlandırılmalıdır. şayet case ile belirtilen koşulların hiç biri esenlanmaz ise default ile tamlanan komutlar çaldatmaışacaktır. Her bir koşuldan sonrasında ve default deyiminden sonrasında dü gözcü üstfazladan (:) hizmetareti kullanıldığına özen ediniz.
switch(bileğişçilikken1) case sabit1: switch(değişlemken2) case sabit1: işlem satırı; break; case sabit2: işlem satırı; break; case sabit3: muamele satırı; break; case sabit2: işlem satırı; break; . . . default: işlem satırı;